Vergoeding & tarieven

Vergoeding/tarieven

De praktijk heeft geen contracten met zorgverzekeraars afgesloten. U kunt zelf uw rekening indienen bij uw zorgverzekeraar, die dan doorgaans 70% tot 100% van de rekening vergoedt. Indien u een restitutiepolis heeft wordt deze grotendeels vergoed conform de Nza-tarieven.

U doet er verstandig aan dit eerst bij uw eigen zorgverzekeraar na te vragen. Er geldt in de Basis/Generalistische-GGZ en Specialistische-GGZ geen Eigen Bijdrage. Wel dient u alert te zijn op het verplichte Eigen Risico. Meer informatie over contractvrij werken vindt u op contractvrijepsycholoog.nl.

Eigen Risico

U dient er rekening mee te houden dat uw zorgverzekeraar, wanneer deze de nota van uw behandeling ontvangt, het verplichte Eigen Risico met u gaat verrekenen. Dit betekent dat het verplichte eigen risico (voor ieder Nederlander 385 euro per jaar) met u wordt verrekend,  indien u nog geen overige medische kosten heeft gemaakt in dat jaar.

Tarievenlijst

 

Voor individuele gesprekken hanteren we per uur 95 euro

Voor relatietherapiegesprekken voor anderhalf uur 135 euro

Counselingsgesprekken kosten 125 euro

Coachingsgesprekken kosten 125 euro

(inclusief 21 % btw)

Verwijzing huisarts of andere specialist

De huisarts bepaalt in eerste instantie of u voor de Generalistische of de Specialistische GGZ in aanmerking komt. U heeft dus een verwijzing van uw huisarts nodig of andere medisch specialist.

Counseling/coaching

Deze zorg valt niet binnen de verzekerde zorg. Er is voor counseling en coaching geen verwijzing van de huisarts nodig. U betaalt de begeleiding zelf (inclusief 21% btw). Voordeel hiervan is dat er geen verwijzing nodig is en er geen verantwoording is aan een zorgverzekeraar.

Kunnen wij u helpen?

06 13 09 11 57

info @ primaverapsychotherapie.nl

Locatie

Psychotherapie Praktijk Primavera
Zorghart, de Leyens, Zoetermeer